Mobilidade

Responsable del Centro:     Julia Carballo Rodríguez             988387068               carballo@uvigo.es

 

Colaboracións con outras Universidades/Centros de Investigación

 

Os equipos de investigación do programa de doutoramento realizan de forma periódica colaboracións dos que se benefician os estudantes de doutoramento para realizar os seus traballos de investigación coas seguintes Universidades:

 

Institución
Descrición
Nac./Ext.
Pub./Priv.
Comenius University in Bratislava (Eslovaquia)
Colaboración para investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía agroalimentaria. Duración 10 meses.
Estranxeira
Pública
Friedrich-Schiller Universität Jena (Alemaña)
Colaboración para investigacións en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 10 meses.
Estranxeira
Pública
Gaziosmanpasa University (Turkía)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 6 meses.
Estranxeira
Pública
Haute Ecole Charlemagne (Bélxica)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos no campo da Enxeñaría Agrícola. Duración 10 meses.
Estranxeira
Pública
Instituto Politécnico de Castelo Branco (portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 5 meses.
Estranxeira
Pública
Instituto Politécnico de Leiria (Portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 6 meses.
Estranxeira
Pública
Instituto Politécnico de Viana do Castelo (Portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Istanbul Technical University (Turkía)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 10 meses.
Estranxeira
Pública
Polytech'Lille (Francia)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía agroalimentaria. Duración 10 meses.
Estranxeira
Pública
Universidade de Aveiro (Portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 10 meses.
Estranxeira
Pública
Universidade de Coimbra (Portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 10 meses.
Estranxeira
Pública
Universidade de Tras Móntesvos e Alto Douro (Portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Universidade do Algarve (Portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Universidade do Minho (Portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Universidade do Porto (Portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 6 meses.
Estranxeira
Pública
Universidade Nova de Lisboa (Portugal)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Microbiología e Biotecnoloxía. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Università degli Studi dei Bologna (Italia)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Química. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Università degli Studi dei Cagliari (Italia)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Microbiología, Biotecnoloxía, Bioquímica e Química. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Università degli Studi dei Firenze (Italia)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencias agrícolas, Microbiología, Biotecnoloxía, Bioquímica e Química. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Università degli Studi dei Genova (Italia)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencias agrícolas. Duración 10 meses.
Estranxeira
Pública
Università degli Studi dei Milano-Bicocca (Italia)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Microbiología, biotecnoloxía e bioloxía. Duración 10 meses.
Estranxeira
Pública
Università della Calabria (Italia)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Bioquímica, Microbiología e Biotecnoloxía. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Universität Leipzig (Alemaña)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Microbiología e Biotecnoloxía. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Université de Caen Basse-Normandie (Francia)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía dos alimentos. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública
Université Paul Sabatier-Toulouse III (Francia)
Colaboración para realizar investigacións e proxectos en Ciencia e Tecnoloxía agralimentaria. Duración 9 meses.
Estranxeira
Pública

 

Finalmente os equipos de investigación do programa de doutoramento realizan de forma periódica colaboracións, das que se benefician os estudantes de doutoramento, para realizar os seus traballos de investigación con moitos Grupos de investigación ou Redes do ámbito da Investigación Agroalimentaria:

  • Asociación Española de Aerobiología (AEA)
  • A. Cepeda. Laboratorio de Hixiene, Inspección e Control de Alimentos. Universidade de Santiago de Compostela.
  • A. Cobos García. Grupo de Tecnoloxía dos Alimentos. Universidade de Santiago de Compostela.
  • A. Converti. Department of Chemical and Process Engenering. University of Genova. Italia.
  • A. Fabricio. Grupo Química do chan. Universidade de Buenos Aires. Arxentina.
  • A. Gomes. Universidade de Aveiro. Portugal.
  • A. Laglaoui. Grupo de Tecnoloxía de Alimentos. Universidade AbdelMalek Essâadi. Tánxer, Marrocos.
  • A. M. Mota. Centro de Química Estrutural. Instituto Superior Técnico de Lisboa. Portugal
  • A. Moretto. Grupo de Ecoloxía Terrestre. Centro Austral de Investigacións Científicas (CADIC). CONICET.
  • A. Oliveros Bastidas. Departamento de Química Orgânica. Universidade de Cádiz.
  • A. Ordás Pérez. Xenética e Mellora de millo. Misión Biolóxica de Galicia. (CSIC). Pontevedra.
  • A. Polo Sánchez. Centro de Ciencias Medioambientais (CSIC). Madrid.
  • A. Rosenthal. EMBRAPA. Brasil.
  • A. S. Rodrigues. Escola Superior Agraria de Ponte de Lima. Ponche de Lima. Portugal.
  • A. Sanromán. Grupo de Bioprocesos. Universidade de Vigo.
  • A.B. Moldes. ETESI. Universidade de Vigo.
  • A.M. Alguacil. Departamento de Turismo. Universidade de Congreso. Arxentina.
  • A. Moreira Baptista. CETRAD. Universidade Tras-os-Montes. Portugal.
  • Alicjia Stach. Adam Mickiewicz Univ., Poznan. Polonia.
  • American Academy of Allergy Asthma & Immunology (AAAAI).
  • American College of Allergy, Asthma & Immunology (ACAAI)
  • Argamentería Gutiérrez. Grupo de Nutrición, Pastos e Forraxes. Servizo Rexional de Investigación e Desenvolvemento Agroalimentario. Goberno do Principado de Astúrias.
  • Associazione Italiana di Aerobiologia (AIA)
  • Auli Rantio-Lähtimaki. Laboratorio Aerobiología. University of Turku. Finlandia.
  • Avilés. Departamento de Bioquímica. Universidade Autónoma de Barcelona.
  • B. Prieto. Departamento de Hixiene e Tecnoloxía de Alimentos. Universidade de León
  • B. Silva Hermo. Grupo de Estudos Medioambientais Aplicados ao Patrimonio Natural e Cultural. Universidade de Santiago.
  • Baptista. Departamento de Química. Universidade Nova de Lisboa. Portugal.
  • Bernard Clot. MeteoSwiss. Suíza
  • Branco. Instituto de Biociencias. Universidade da Coruña.
  • British Aerobiology Federation (BAF)
  • C. Aguilar. Universidade de Coahuila. México.
  • C. Díaz de la Garda. Laboratorio de Aerobiología. Universidade de Granada
  • C. Galán Soldevilla. Laboratorio de Aerobiología. Universidade de Córdoba.
  • C. Lluch Plá. Grupo de fixación de nitróxeno e simbiose. Departamento de Fisioloxía Vexetal, Universidade de Granada.
  • C. Martínez. Misión Biolóxica de Galicia (CSIC). Pontevedra
  • Carmen Galán Soldevilla. Grupo de Investigación Aerobiología. Universidade de Córdoba.
  • Castelo. Departamento de Química. Escola Politécnica de Viana do Castelo. Portugal.
  • Centro de Estudos Biotecnológicos, Universidade Politécnica de Nicaragua (CEBIOT - UPOLI).
  • Centro de investigación e desenvolvemento en Criotecnología de alimentos (CIDCA), La Prata, Arxentina.
  • Centro de Investigacións en Óptica, A.C. (CIO), México.
  • Centro de referencia para lactobacilos (Cerela), Tucumán, Arxentina.
  • Christine Rogers. Grupo de Investigación Aerobiología. University of Massachusetts. USA
  • Constance Katelaris. University of Western Sydney. Australia
  • D. Dagor . Departamento de Química. Universidade de Estrasburgo. Francia.
  • D. Fernández González. Laboratorio de Aerobiología. Universidade de León.
  • J.M. Lorenzo. Centro Tecnolóxico da Carne (CTC). Ourense.
  • I. Abreu. Grupo Aerobioloxía. Universidade de Porto. Portugal.
  • D. P. F. Almeida. Universidade de Porto. Portugal.
  • De Melo. Departamento de Química. Universidade de Coimbra. Portugal.
  • Dr. Carlos Martín. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade de Matanzas, Cuba.
  • Dr. Castro. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade de Xaén.
  • Dr. Chornet. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade de Sherbrooke.
  • Dr. Erland Bååth. Lund University. Department of Microbial Ecology. Lund. Suecia.
  • Dr. F. Vaillan. Universidade de Costa Rica.
  • Dr. Girio. Equipo de Enxeñaría Química. LNEG.
  • Dr. Luís Jiménez Alcaide. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade de Córdoba
  • Dr. M. Cunha. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade do Minho.
  • Dr. Mondragón. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade del País Vasco.
  • Dr. Rolando Chamy. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade Católica de Valparaíso.
  • Dr. Santiago P. Aubourg Martínez. Dpto. de Tecnoloxía dos Alimentos. Instituto de Investigacións Mariñas de Vigo (CSIC).
  • Dra. Andrea Gómez-Zavaglia. CONICET. Arxentina.
  • Dra. María Elvira Zúñiga. Equipo de Enxeñaría Química. Hansen Centro Rexional de Estudos en Alimentos Saudables (CREAS).
  • Dra. Medina. Equipo de Enxeñaría Química. Instituto de Investigacións Mariñas. CSIC.
  • Dra. Mónica Noel Sánchez González. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade Autónoma de Novo León.
  • Dra. Núñez. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade de Santiago de Compostela.
  • Dra. Paula Fajardo. Laboratorio de Bioloxía Molecular e Biotecnoloxía. ANFACO-CECOPESCA. Vigo.
  • Dres. Díaz Branco e López Baldovín. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade de Huelva.
  • Drs. S. Luque e J. R. Álvarez. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade de Oviedo.
  • E. Alvarez Rodríguez. Dep. Edafoloxía e Química Agrícola. Univ. Santiago de Compostela
  • E. Castelló Taliani. Dep. Ciencias Empresariais. Universidade de Alcalá de Henares. Madrid.
  • E. Domínguez Vilches. Dpto. Botánica. Universidade de Córdoba.
  • E. L. Nhuch. Universidade Luterana de Brasil. Brasil.
  • E. Roca Bordello. Dep. Enxeñaría Química. Universidade de Santiago de Compostela.
  • E. Vidal. Centro Tecnolóxico Agroalimentario de Lugo (CETAL). Lugo.
  • European Aerobiology Network (EAN)
  • F. Helio. Universidade de Rennes. Francia.
  • F. J. González Mineiro. Laboratorio de Aerobiología. Universidade de Sevilla
  • F. Jiménez Colmenero. Dep. de Ciencia e Tecnoloxía da Carne, Produtos Cárnicos, Peixes e Produtos Pesqueiros. Instituto do Frío, (CSIC). Madrid.
  • F. Macías. Universidade de Santiago de Compostela..
  • F. Macías. Grupo de Alelopatía de Cádiz. Universidade de Cádiz. Cádiz.
  • F. Valero Barranco. Dep. Enxeñaría Química. Universitat Autònoma de Barcelona. Barcelona.
  • Fabiana Latorre. CONICET. Universidade Nacional de Mar del Prata, Arxentina
  • Renato Pérez Rosés. Universidade de Oriente, Santiago de Cuba, Cuba.
  • Mabel Salgas Hernández, Marilú Rodríguez Rodríguez, L. Camacho Ruiz. Facultade de Enxeñaría Química. Universidade de Oriente, Santiago de Cuba, Cuba.
  • Finnish Aerobiology Unit. University of Turku.
  • Francisco Javier Pastor. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade de Barcelona.
  • G. Bustos Vázquez. Universidade Autónoma de Tamaulipas. México.
  • G. Corthals. Dep. Biotecnoloxía. Universidade de Turku. Finlandia.
  • G. L. De Antoni. Centro de Investigación e Desenvolvemento en Criotecnología de Alimentos (CIDCA). A Prata, Arxentina.
  • G. Zeppa. Universidade de Turín. Itália.
  • Giuseppe Frenguelli. Grupo de Investigación Aerobiología. Università degli Studi di Perugia. Italia
  • Grupo de Nutrición e Tecnoloxía de Alimentos. Universidade de Antioquia, Colombia.
  • H. Freitas. Biodiversidade e Ciencias do Chan. Universidade de Coimbra. Portugal.
  • H. Robert. Universidade de Toulouse. Francia.
  • I. Katime. Grupo de Novos Materiais. Universidade do País Vasco. Bilbao.
  • I. Mateu Andrés. Facultade de Bioloxía. Universidade de Valencia
  • I. Moura. Dep. Química. Universidade Nova de Lisboa.
  • I. Orriols. Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia. (Xunta de Galicia). Leiro, Ourense.
  • I.C. Roberto. Grupo de Processos Fermentativos. FAENQUIL. Lorena (São Paulo), Brasil.
  • Instituto de Tecnologia. Dep. Tecnologia de Alimentos. Universidade Federal Rural Rio de Janeiro, Brasil.
  • International Association for Aerobiology (IAA)
  • Irma Rosas. Grupo de Investigación Aerobiología. Universidade Nacional Autónoma de México.
  • J Dinis. Dep. Química. Universidade Nova de Lisboa. Portugal.
  • J. A. Torres. Dep. Ciencias dos Alimentos. Oregon State University. Oregon, USA.
  • J. Barceló Coll. Unidade de Fisioloxía Vexetal, grupo de tensión iónico. Universidade Autónoma Barcelona.
  • J. Berenguer. Grupo de Biotecnoloxía e Xenética de bacterias termófilas extremas. Centro de Bioloxía Molecular Severo Ochoa. UAM (CSIC). Madrid
  • J. Borderías. Instituto del Frío (CSIC). Madrid
  • J. Casado. Dep. Química Física. Universidade de Salamanca. Salamanca.
  • J. Fernández-Salgueiro. Grupo de Tecnoloxía dos Alimentos. Universidade de Córdoba.
  • J. Gershenzon. Max-Plank Institute for Chemical Ecology. Alemaña.
  • J. Moreira. Dep. Química e Bioquímica. Universidade do Algarve. Portugal.
  • J. Rivas. Universidade de Barcelona.
  • J. Sánchez Díaz. Centro de investigacións sobre desertificación. Universitat de València.
  • J. Sánchez Sánchez. Centro Hispano Luso de Investigacións Agrarias (C.I.A.L.E.). Universidade de Salamanca
  • J. Saraiva. Dep. Química. Universidade de Aveiro.Portugal.
  • J. Simeone Gomes. Universidade de Estado de Río de Janeiro. Brasil.
  • J. Simunek. Dep. Environmental Sciences. University of California Riverside. EEUU.
  • J. Tarhouni. Institut National Agronomique de Tunisie (INAT). Université du 7 de Novembre Carthage.
  • J.A Teixeira. Departamento de Enxeñaría Biolóxica. Universidade de Minho. Portugal.
  • J.M. Lagarón . Dep. Conservación e Calidade dos Alimentos. IATA-CSIC. Valencia
  • Jean Emberlin. Grupo de Investigación Aerobiología. University of Worcester. Ou.K.
  • Jordina Belmonte. Grupo de Investigación Aerobiología. Universidat Autònoma de Barcelona.
  • L. Ruiz Valenzuela. Laboratorio de Aerobiología. Universidade de Xaén
  • L. Wollesen de Jonge. Dep. Agroecology and Environment. Aarhus University. Dinamarca.
  • Laboratorio DECOMET. Instituto de Química. Universidade de Estrasburgo. Francia
  • Llipolis . Departamento de Química Orgânica. Universidade de Clagliari. Italia.
  • Lluis Escriche. Universidade Autónoma de Barcelona. Departamento de Química
  • M. Boi. Dpto. de Bioloxía. Botánica. Universidade de las Illas Baleares.
  • M. Díaz Raviña. Instituto de Ciencias Agrarias, Centro de Ciencias Medioambientais (CSIC). M. G. Aguilar Uscanga. Instituto Tecnolóxico de Veracruz. México.
  • M. Gutiérrez Bustillo. Laboratorio de Aerobiología. Universidade Complutense de Madrid.
  • M. Hachicha. Institut national de Receherches en Génie Rural Eaux et Forets (INRGREF). Tunes.
  • M. J. Aira. Universidade de Santiago de Compostela.
  • M. T. Barral. Universidade de Santiago de Compostela.
  • M. Vázquez. Área de Tecnoloxía dos Alimentos. Facultade de Veterinaria de Lugo.
  • M. Zuñiga. CREAS. Chile.
  • M.A. Murado. Instituto de Investigacións Mariñas de Vigo (CSIC). Vigo,.
  • M.I. González Siso. Grupo EXPRELA. Universidade da Coruña.
  • M.M. Trigo Pérez. Laboratorio de Aerobiología. Universidade de Málaga
  • M.T. Solas. Facultade de Ciencias Biolóxicas. Universidade Complutense de Madrid.
  • María Gabriela Murray. Grupo de Investigación Aerobiología. Universidade Nacional del Sur, Arxentina
  • Med-Aeronet
  • Michel Thibaudon. Réseau National de Surveillance Aérobiologique. Francia
  • N. Lepp. Liverpool John Moores University. UK.
  • Nordic Aerobiology Association (NAF)
  • O. Akpinar. Dep. Food Engineering. Gaziosmanpasa University. Tokat. Turquia.
  • O. Gans. Axencia Ambiental Austríaca. Viena, Austria
  • Oates. Dep.Bioquímica. Universidade de York .UK.
  • Orellana. Dep. Química Orgánica. Universidade Complutense Madrid.
  • P. Alexe. Grupo de Tecnoloxía de Alimentos. Universidade Dunarea de Jos Galati, România.
  • P. Cariñanos González. Laboratorio de Aerobiología. Universidade de Granada
  • P. Cervigón. Rede PALINOCAM. Madrid
  • P. Hidalgo Fernández. Laboratorio de Aerobiología. Universidade de Huelva
  • P. Sanz Martínez. Instituto do Frío (CSIC). Madrid.
  • Pan American Aerobiology Certification Board (PAACB)
  • Pan-American Aerobiology Association (PAAA)
  • Paul Comtois. Laboratoire d'Aérobiologie. Université de Montréal
  • Poblete. Departamento de Química Física. Universidade de Castela La Mancha. Cidade Real.
  • Pollen Information Service, Leiden University Medical Centre
  • Pollen UK.
  • Pollen WWW Server (Univ.of Vienna)
  • Polleninformation Service of Danube-Cris-Mures Tisza Euroregion (DCMTE)
  • Pontificia Universidade Católica de Valparaíso, Chile.
  • Prof. Schols. Equipo de Enxeñaría Química. Universidade de Wageningen.
  • R. Cava López. Tecnoloxía dos Alimentos. Universidade de Estremadura. Badaxoz.
  • R. Leis e L. García-Río. Universidade de Santiago. Departamento de Química Física
  • R. Muñoz. Instituto de Fermentacións Industriais (CSIC). Madrid
  • R. Paez. INTA. Arxentina.
  • R. Pérez Badía. Laboratorio de Aerobiología. Universidade Castela-La Mancha
  • R. Ramírez Bernabé. Instituto Tecnolóxico Agroalimentario de Estremadura (INTAEX).
  • R. Uresti. Universidade Autónoma de Tamaulipas. México.
  • Rede Iberoamericana de Ciencia e Tecnoloxía para el Desenvolvemento (CYTED).
  • Rede Portuguesa de Aerobiologia (RPA)
  • Rhusiart. Centre of Research in Futures and Innovation. University of Glamorgan. Gales, UK.
  • RNSA (Réseau National de Surveillance Aérobiologique)
  • S Santos. Departamento de Química. Pontificia Universidade Católica de Chile. Chile.
  • S. Barbuti. Grupo SSICA de Parma. Itália.
  • S. Condón. Grupo de Tecnoloxía dos Alimentos. Universidade de Zaragoza.
  • S. Fiszman. Dep. Conservación e Calidade dos Alimentos. IATA-CSIC. Valencia.
  • S. Guala. Universidade Nacional Xeneral Sarmiento. Arxentina.
  • S. Moreno Grau. Grupo de Investigación Aerobiología e Toxicoloxía Ambiental. Universidade Pol. Cartaxena.
  • S. Pandiella. Self-sustaining Biological Systems. School of Chemical Engineering and Analytical Science. University of Manchester. Inglaterra, UK.
  • Sandra Vergamini. Universidade de Caxias do Sul. Brasil
  • Schweizerische Gesellschaft für Aerobiologie (SGA)
  • Scola Superior de Biotecnologia. Universidade Católica Portugesa (ESB). Portugal.
  • Siegfried Jäger. HNO Klinik. Viena. Austria)
  • Silver. Dep. Química. Universidade Nacional de Rio Cuarto. Arxentina.
  • Sociedade Española de Alergía e Inmunología Clínica, Comité de Aerobiología
  • Societé Française d'Aerobiologie (SOFRAB)
  • D. St?palska. Jagiellonian University. Polonia.
  • Swedish Palynological Laboratory
  • T. Costa Jordão. Faculty of Economics and Management. University of Pardubice. República Checa.
  • T.C. de la Pena. Dep. Fisioloxía vexetal e Bioquímica (CSIC). Madrid.
  • V. Ferragut Pérez. Ciencia Animal e dos Alimentos. Universidade Autónoma de Barcelona.
  • V. Ripoll Feliu. Equipo Valenciano de Investigación en Contabilidade de Xestión. Universidade de Valencia.
  • W. van Riemsdijk. Soil quality and Soil Chemistry Group. Wageningen University.Holanda.
  • X. de la Torre. Laboratorio Antidopping, Federazione Medico Sportiva Italiana. Roma, Italia
  • X. Malcata. Grupo de Tecnoloxía Alimentaria. Escola Superior de Biotecnoloxía, Universidade Católica Portuguesa. Portugal.

 

Normativa (xeral e/ou específica)

En construción
 

Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000 | informacion@uvigo.es            Accesibilidade | Mapa web | Aviso Legal