Programa de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria
Coordination of the degree
Gil Garrote VelascoCentro ao que se adscribe
Escola Internacional de Doutoramento
Campus
Código RUCT
Contacto
-
Tania Ferreira Anta
Nome: Extración sostible de biocompostos terrestres e mariñosData de lectura:Directores:Noelia Flórez Fernández, María Dolores Torres Pérez
-
Paula García Oliveira
Nome: Desentrañando o potencial industrial de Arnica montana: un estudo exhaustivo sobre a caracterización fenólica, extracción e aplicacións tecnolóxicasData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Jesús Simal Gándara, Miguel Ángel Prieto Lage
-
Míriam Rodríguez González
Nome: Efecto da adición de cultivos iniciadores autóctonos e o uso de diferentes especias sobre os cambios bioquímicos que teñen lugar durante a maduración do Chourizo GalegoData de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García
-
Filipa Alexandra Pires Fernandes
Nome: Desarrollo de nutracéuticos y alimentos funcionales con conservantes naturales e ingredientes bioactivosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Miguel Ángel Prieto Lage, Lillian Barros Bouçada
-
Antía González Pereira
Nome: Cribado de camelias para a producción de compostos bioactivos e avaliación das súas propiedades biolóxicas para aplicacións industriaisData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Jesús Simal Gándara, Miguel Ángel Prieto Lage
-
Carmen Vega Álvarez
Nome: Na intersección de crecemento e inmunidade: O caso do patosistema Brassica oleracea -Xanthomonas campestris pv. campestrisData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Pilar Soengas Fernández, Marta Francisco Candeira
-
José Ángel Cid Fernández
Nome: Estudo da potencialidade do xacemento xeotermico “Ourense-cidade”Data de lectura:Directores:Pedro Antonio Araujo Nespereira
-
Ana Diéguez Antón
Nome: Estudo do comportamento da especie invasora Vespa velutina nigrithorax e da
presión exercida sobre a especie Apis mellifera iberiensis nos colmeares galegosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María del Carmen Seijo Coello, María Shantal Rodríguez Flores
-
Ana Isabel Silva Leite
Nome: INCLUSÃO DE BAGAÇO DA AZEITONA NA DIETA DE ACABAMENTO DE SUINOS DA RAÇA BÍSARA. EFEITO NA CONFORMAÇÃO DA CARCAÇA, NA QUALIDADE DA CARNE E DOS PRODUTOS CÁRNEOS PROCESSADOSData de lectura:Directores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Alfredo Teixeira Costa
-
Ángela Díaz Fernández
Nome: Valorización das variedades de vide cultivadas tradicionalmente no Noroeste da Península Ibérica mediante a súa caracterización fenotípica, molecular e da composición da uvaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Emilia Díaz Losada, Sandra María Cortes Diéguez
-
José Ángel Vázquez Barquero
Nome: MODELOS TERRITORIAIS DE APROVEITAMENTO DOS RECURSOS TERMAIS EN EUROPAData de lectura:Directores:Santiago Lago Peñas, Pedro Antonio Araujo Nespereira
-
Melissa Méndez López
Nome: Transferencia, acumulación e distribución de Hg en compoñentes bióticos e abióticos de ecosistemas forestaisData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Nóvoa Muñoz, Manuel Arias Estévez
-
Sabela Álvarez López
Nome: Carga alerxénica na atmosfera da cidade de OurenseData de lectura:Directores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González
-
Catarina Santos Pires Lourenço Lopes
Nome: Estudo de macroalgas como fonte de compostos bioactivos. Optimización da extracción de fucoxantina de Undaria pinnatifida e avaliación das súas propiedades biolóxicas para aplicacións industriais.Data de lectura:Directores:Jesús Simal Gándara, Miguel Ángel Prieto Lage
-
Márcio Vargas Ramella
Nome: Desenvolvemento de novos produtos cárnicos de cervo (Cervus elaphus): avaliación dos parámetros fisicoquímicos, composición química, compostos volátiles, atributos sensoriais e vida útil.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Daniel José Franco Ruíz
-
Cristina Álvarez Esmorís
Nome: Procesos de degradación, adsorción e desorción de tres antibióticos en solos de cultivo de Galicia.Data de lectura:Directores:Manuel Arias Estévez, ESPERANZA ÁLVAREZ RODRÍGUEZ
-
Claudia Campillo Cora
Nome: Utilización das comunidades microbianas do solo coma indicadores da contaminación por metais pesadosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:David Fernández Calviño, Manuel Arias Estévez
-
Laura Meno Fariñas
Nome: Estimación do risco de alternariose durante o desenvolvemento vexetativo da pataca e o seu almacenamentoData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María del Carmen Seijo Coello, Olga Escuredo Pérez
-
María Guadalupe Morán Aguilar
Nome: Produción de enzimas hidrolíticas a partir de Aspergillus niger en fermentación en estado sólido e a súa aplicación en residuos lignocelulósicos pretratados con disolventes eutécticos profundos para obter azucres fermentables.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Domínguez González, María Guadalupe Aguilar Uscanga, Montserrat Calderón Santoyo
-
Alejandro Garrido Fernández
Nome: Estudio fenolóxico e aerobiolóxico dun olivar en ourenseData de lectura:Directores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González
-
Vanesa Sanz Llorens
Nome: Extracción de compostos valiosos de fontes agrícolas e macroalgas vermellas para desenvolver novos xelesData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María Dolores Torres Pérez, Herminia Domínguez González
-
Xiana Rico Castro
Nome: Novas estratexias de biorrefinerías para a valorización de subprodutos de melónData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Maria Remedios Yañez Diaz, Beatriz Gullón Estévez
-
Roberto González González
Nome: CARACTERIZACIÓN DE ENZIMAS LIPOLÍTICOS TERMOFÍLICOS. BUSCA E ESTUDO DE MICROORGANISMOS E ENZIMAS CON INTERESE BIOTECNOLÓXICO A PARTIR DE FONTES XEOTERMAIS GALEGAS.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María Luísa Rúa Rodríguez, Juan Pablo Fuciños González
-
Paula Borrajo Bastero
Nome: Obtención de péptidos bioactivos a partir de fígado de porco e a súa aplicación en produtos cárnicos.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Daniel José Franco Ruíz
-
David Outeiriño Rodríguez
Nome: BIORREFINARÍA DE RESIDUOS CERVEXEIROS PARA A PRODUCIÓN DE
MOLÉCULAS DE INTERESE ALIMENTARIO (BACTERIOCINAS E BIOSURFACTANTES).
Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Domínguez González, Nelson Pérez Guerra
-
Álvaro Rodríguez Alonso
Nome: Selección de lévedos autóctonos para o seu uso como cultivos iniciadores en bebidas fermentadasData de lectura:Directores:Luís Alfonso Rodríguez López
-
Alba Piña Rey
Nome: Influenza do Cambio Climático sobre Vitis vinifera no noroeste da Península IbéricaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González
-
Vanesa Santás Miguel
Nome: Impacto das tetraciclinas sobre as comunidades microbianas de solos agrícolas.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Manuel Arias Estévez, David Fernández Calviño
-
Pablo García del Río
Nome: Integración de biorrefinerías de segunda e terceira xeración: Valorización da madeira de rápido crecemento de Paulownia e da macroalga invasora SargassumData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Gil Garrote Velasco, Aloia Romaní Pérez
-
Noemí Echegaray Suárez
Nome: Alimentación do "porco Celta" con castaña: Efecto sobre a vida útil, capacidade antioxidante e comportamento culinario da carne.Data de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García, José Manuel Lorenzo Rodríguez
-
Paula Rodríguez Seoane
Nome: Procesos de extracción verde para a valorización da biomasa residual de PaulowniaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Herminia Domínguez González, Beatriz Díaz Reinoso
-
Beatriz Míguez Alonso
Nome: Producción e propiedades de novos prebióticos derivados de hemicelulosas e pectinas.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Luís Alonso González, Carlos Vila Babarro
-
María Laura Vázquez Juiz
Nome: Caracterización de partículas coloidais na auga do solo mediante detección sintonizable de pulsos resistivosData de lectura:Directores:José Eugenio López Periago, Diego Soto Gómez
-
Inmaculada González Torres
Nome: Estudo do efecto da inclusión de subprodutos da industria agroalimentaria galega na alimentación porcina sobre a productividade, a calidade da carne e a viabilidade económica e medioambientalData de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García, José Manuel Lorenzo Rodríguez
-
Mar López Rodríguez
Nome: Estudo de tecnoloxías aplicables en biorrefinerías de materiais lignocelulósicosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Parajó Liñares, Valentín Santos Reyes
-
Manuel Conde Cid
Nome: MECANISMOS DE RETENCIÓN, TRANSPORTE E DEGRADACIÓN DE ANTIBIÓTICOS EN SOLOS AGRÍCOLASData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Manuel Arias Estévez, REMIGIO PARADELO NUÑEZ, ESPERANZA ÁLVAREZ RODRÍGUEZ
-
Fernando Pinto Blanco
Nome: “ RITUALIDAD E BOTÁNICA ENTEOGÉNICA NA MEDICINA TRADICIONAL INDÍXENA”Data de lectura:Directores:María Reyes Pérez Fernández, Francisco Javier Rodríguez Rajo
-
Lorena Piñeiro Lago
Nome: Estudo dos parámetros termo-reolóxicos e bioquímicos do queixo Afuega'l Pitu DOP.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María Inmaculada Franco Matilla, Clara Asunción Tovar Rodríguez
-
Noelia Cambeiro Pérez
Nome: Efecto dos compostos bioactivos sobre o sistema inmune. Unha aproximación metabolómica multiplataformaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Elena Martínez Carballo, Jesús Simal Gándara
-
Lucía Gómez Limia
Nome: Caracterización da anguía europea e desenvolvemento dunha conserva: efecto do procesamento e do líquido de coberturaData de lectura:Directores:Sidonia Martínez Suárez
-
Estefanía González Fernández
Nome: Optimización da produción de Vitis vinifera na DOP RibeiroData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González
-
Xiana González Gómez
Nome: Significado da biomonitorización animal para avaliar a exposición a contaminantes orgánicos no medio ambiente.Data de lectura:Directores:Jesús Simal Gándara, Elena Martínez Carballo
-
Antía Gómez Armesto
Nome: Presenza, distribución e acumulación de Hg en solos podzólicos: Implicacións ambientais nos ecosistemas terrestres.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Nóvoa Muñoz, Manuel Arias Estévez
-
Susana Iglesias Casás
Nome: “Nacemento baixo a auga. Estudo prospectivo en hospital de baixa intervención”Data de lectura:Directores:María Reyes Pérez Fernández
-
Noemi Cobas García
Nome: Efecto do procesado e do aceite de cobertura sobre unha conserva de peixe espadaData de lectura:Directores:María Inmaculada Franco Matilla, Sidonia Martínez Suárez
-
Lucía Penín Sánchez
Nome: CONTRIBUCIÓN AO DESENVOLVEMENTO DE NOVAS TECNOLOXÍAS PARA BIORREFINERÍAS
Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Parajó Liñares, Valentín Santos Reyes
-
Delicia Liliana Bazán Tantaleán
Nome: Produción e caracterización de bebidas funcionales obtidas por fermentación de zumes de froitas con gránulos de kéfirData de lectura:Directores:Nelson Pérez Guerra, José Manuel Domínguez González
-
Cristina Pérez Santaescolástica
Nome: Uso de Altas Presións e Ultrasons como medida correctora da pastosidade en Xamón curadoData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Laura Purriños Pérez, Francisco Javier Carballo García
-
Tania María Fernández Cruz
Nome: ESTADO DE SAÚDE DA POBOACIÓN MATERNO-INFANTIL GALEGA EN BASE Á SÚA EXPOSICIÓN A CONTAMINANTES AMBIENTAISData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Jesús Simal Gándara, Elena Martínez Carballo, Elena Martínez Carballo, Jesús Simal Gándara
-
Noelia Briz Cid
Nome: Efectos dos funxicidas de nova xeración sobre o proteoma de lévedos fermentativos e o metaboloma fenólico con influencia na cor de viños tintosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Jesús Simal Gándara, Raquel Rial Otero
-
Thais Sieiro Sampedro
Nome: Impacto dos funxicidas sobre o metabolismo dos lévedos vínicos e a súa implicación na biosíntese de compostos volátiles responsables do aromaData de lectura:Directores:Carmen González Barreiro, Raquel Rial Otero
-
Patricia Pérez Larrán
Nome: Obtención de fraccións enriquecidas en compostos bioactivos a partir de extractos acuosos de Sargassum muticumData de lectura:Directores:Herminia Domínguez González, Elena María Balboa Alfaya
-
Mónica Costas Malvido
Nome: Produción de biomasa probiótica e nisina por Lactococcus lactis subsp. lactis CECT 539Data de lectura:Directores:Ricardo Javier Bendaña Jácome, Nelson Pérez Guerra
-
Diego Soto Gómez
Nome: Propiedades físicas do solo baixo diferentes manexos: unha análise mediante exploración por TAC, experimentos de transporte e caracterización dos saltos de presión.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Eugenio López Periago, Marcos Paradelo Pérez
-
Lucía López Hortas
Nome: Hidrodifusión asistida con microondas e combinada coa gravidade (MHG): extracción e caracterización de compostos con propiedades antioxidantesData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María Dolores Torres Pérez
-
Elena Domínguez Corral
Nome: Valorización de materiais lignocelulósicos de rápido crecemento mediante esquemas de biorrefineríaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Gil Garrote Velasco, Aloia Romaní Pérez
-
Rubén Agregán Pérez
Nome: Efecto do extracto de algas sobre a calidade dos produtos cárnicosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Daniel José Franco Ruíz, Francisco Javier Carballo García
-
Francisco José Méndez Cid
Nome: ESTUDO DO ENRANZAMENTO AUTOOXIDATIVO DALGUNHAS GRAXAS ANIMAIS: CORRELACIÓN E REPRESENTATIVIDADE DOS PARÉMETROS INDICADORESData de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García, Sidonia Martínez Suárez
-
José Antonio Cortiñas Rodríguez
Nome: Producción de variedades preferentes nas D.O. Ribeiro e Ribeira Sacra.Data de lectura:Directores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González, María Jesús Aira Rodríguez
-
Ricardo Troncoso Recio
Nome: Desenvolvemento de galletas enriquecidas con fitosterois e fortificadas con ferro e calcio vehiculados con hidrolizados de caseína.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Nelson Pérez Guerra, Ana María Torrado Agrasar
-
Camila Fraga González
Nome: Epidemioloxia da esclerose múltiple na cidade de OurenseData de lectura:Directores:Monserrat Míguez Bernárdez, JOSÉ MARÍA ÓSCAR PRIETO GONZÁLEZ
-
María Tortosa Viqueira
Nome: Respuesta ómica a la infección por Xanthomonas campestris pv. campestris en plantas de Brassica oleraceaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Pablo Velasco Pazos, Elena Cartea González
-
Lorena Lara Fernández
Nome: Influencia de diferentes lévedos no aroma de viños e bebidas espirituosasData de lectura:Directores:Ignacio Orriols Fernández, Pilar Blanco Camba
-
Marta María Pérez Martínez
Nome: Análise de ciclo de vida de reutilización de equipos ofimáticos: estudo comparativo de distintas alternativas de aplicación industrial.Data de lectura:Directores:Benedicto Soto González
-
Noelia Flórez Fernández
Nome: EXTRACCIÓN E PURIFICACIÓN DE COMPOSTOS BIOACTIVOS DE Sargassum muticumData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Herminia Domínguez González, María Jesús González Muñoz, Elena Falqué López
-
Luis Alfredo Espinoza Espinoza
Nome: Formulación dun xeado de leite e castaña (Castanea sativa Miller) e valoración de alternativas para mellorar as súas características de salubridadeData de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García, Juan Antonio Centeno Domínguez
-
Alicia Pérez Paz
Nome: Tratamento biolóxico de compostos fenílicosData de lectura:Directores:José Manuel Domínguez González, Laura Vázquéz Araújo
-
Carla Daniela Gonçalves Lopes
Nome: Deseño experimental, modelado cinético e análises de impactos ambientais en procesos de valorización de residuos/descartes pesqueirosData de lectura:Directores:RICARDO ISAAC PÉREZ MARTÍN, Amaya Franco Uría
-
Susana Peleteiro Prieto
Nome: Obtención de furanos empleando Líquidos IónicosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Parajó Liñares
-
Iago Antonio Montoya Rodríguez
Nome: Predición da influencia de moléculas anfifílicas sobre a dinámica interna en microemulsións baseadas en AOT mediante o uso de redes neuronais artificiais.Data de lectura:Directores:Juan Carlos Mejuto Fernández, Antonio Cid Samamed
-
Sergio López Doval
Nome: Toxicidade do sulfonato de perfluorooctano (PFOS) no eixo hipotalámico-hipofisario-testicular en rata macho adulta.Data de lectura:Directores:María Anunciación Lafuente Giménez
-
Ramón Salgado Freiría
Nome: Alteracións no eixo hipotalámico-hipofisario-adrenal inducidas pola exposición a sulfonato de perfluorooctano (PFOS) en rata macho adulta.Data de lectura:Directores:María Anunciación Lafuente Giménez
-
Iria Rodríguez Vega
Nome: Composición bioquímica da caste Mencía (Vitis vinífera L.) na D.O. Ribeira Sacra: Influencia do ?terroir? e adaptación ao cambio climático.Data de lectura:Directores:José Manuel García Queijeiro, Antón Masa Vázquez
Description
O Progama de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria, con Mención cara á Excelencia do Ministerio de Educación na súa última convocatoria, pretende formar Doutores que desenvolvan a súa actividade de I+D+i nos diversos elos da cadea alimentaria, desde a produción primaria de materias primas aos últimos avances en procesado ou biotecnoloxía, pasando pola calidade e a seguridade alimentaria, garantindo unha formación integral e multidisciplinar que permita aos egresados desenvolver e implementar novas tecnoloxía no sector agroalimentario, así como o desenvolvemento de novos produtos e/ou a valorización dos que actualmente existen no mercado. Ao finalizar o período de formación, o egresado será capaz de liderar e colaborar en actividades de de I+D+i cunha excelente preparación científica e madurez profesional, tanto no sector industrial como no ámbito da investigación.
Por todo iso, o Programa de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria trata de egresar Doutores que lideren actividades e proxectos I+D+i do sector científico-profesional da alimentación:
• Investigación e desenvolvemento de novos procesos e estratexias na produción, elaboración e conservación de alimentos.
• Investigación e desenvolvemento de novas estratexias e procedementos que garantan a calidade e seguridade alimentarias.
• Investigación e desenvolvemento no binomio alimentación-saúde.
Liñas de investigación
- Elaboración de predicións sobre o contido de pole e alerxenos no aire
- Determinación do estado fitosanitario dos cultivos e modelos predictivos de aplicación de tratamentos fitosanitarios
- Influencia do cambio climático sobre os cultivos e especies autóctonas
- Caracterización físico-química e organoléptica dos meles
- Caracterización e identificación da orixe botánico dos meles
- Refinería de biomasa vexetal
- Produción e avaliación de antioxidantes naturais
- Desenvolvemento de novos materiais a partir da biomasa vegetal
- Obtención e avaliación de novos ingredientes funcionales
- Valorización de biomasa vegetal
- Desenvolvemento de novos procesos de extracción
- Alimentos nutracéuticos
- Produtos lácteos fermentados/madurados
- Produtos cárnicos cru-curados
- Caracterización e tipificación de diferentes Brassica spp. cultivadas en Galicia
- Distribución de contaminantes químicos orgánicos agrícolas e ambientais na cadea de produción de alimentos
- Caracterización e mellora da calidade sensorial(composición aromática) e funcional(perfil polifenólico) dos alimentos
- Estudo da presenza, distribución e movilidad de metais pesados( Cu, Zn, Pb,Hg ) e pesticidas en chans
- Estudo da calidade do auga e modelización de procesos hidrolóxicos en cuencas forestais
- Termalismo y Geotermia
- Revalorización de residuos agroalimentarios
- Transporte de agroquímicos e elementos traza no sistema planta-auga-solo
- Agroinformática y viticultura
- Produción, purificación, caracterización e aplicación de enzimas microbianas de interese alimentario e ambiental
- Produción e aplicación de bacterias lácticas probióticas e bacteriozinas
- Aproveitamento e valorización de materiais residuales e subproductos da industria alimentaria mediante procesos fermentativos
- Coloides e Interfases
- Interacción de modelos in vitro de membrana con compostos de interese biolóxico e tecnolóxico
- Proteómica
- Chemosensores
- Identificación e cuantificación de diversos produtos en diferentes matrices agroalimentarias
- Seguridade alimentaria
The Doctoral Quality Assurance System at the University of Vigo is institutional in nature.
It is directed and coordinated through the International Doctoral School (EIDO).
General information on quality management in PhDs (documentation of the quality assurance system, quality policy and objectives, quality programs, EIDO Quality Commission) is available at this link.