María José Pérez Álvarez

Profesor/a titular de universidade

Docencia

2019/2020
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
V04M150V01 M150105 Hixiene Industrial OB 5
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 7
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 7
O01G041V01 G041401 Microbioloxía OB 84
2018/2019
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 7
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 8
V04M166V01 M166103 Xestión Ambiental en Sectores Industriais OB 2
V04M150V01 M150105 Hixiene Industrial OB 9
2017/2018
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 0.0
V04M150V01 M150105 Hixiene Industrial OB 5
O01G260V01 G260401 Microbioloxía OB 0.0
O01G041V01 G041401 Microbioloxía OB 84
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 9
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 6
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
2016/2017
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 0.0
O01G041V01 G041401 Microbioloxía OB 84
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 10
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 6
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
V04M150V01 M150105 Hixiene Industrial OB 5
2015/2016
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 8
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 11
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 84
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
V04M112V01 M112105 Hixiene Industrial OB 5
2014/2015
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP 0.0
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
V04M112V01 M112105 Hixiene Industrial OB 5
O01M142V01 M142105 Selección e Aplicación de Microorganismos para uso Tecnolóxico OP 8
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M139V01 M139111 Manipulación de Alimentos OP 13
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 85
2013/2014
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
V04M112V01 M112105 Hixiene Industrial OB 5
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
O01M032V01 M032211 Análise de Perigos e Puntos Críticos (APPC) OP 12
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 24
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 8
O01G260V01 G260910 Xestión e conservación da auga OP 20
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 70
V10M089V01 M089203 Avances en Bioloxía do Termalismo OP 1
V10M089V01 M089102 Bioloxía e Termalismo OB 1
101412V01 101412907 Microbioloxía I TR 0.0
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP 0.0
101511V01 101511207 Microbioloxía TR 0.0
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP 0.0
2012/2013
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
V04M024V01 M024103 Hixiene Industrial OB 5
V04M112V01 M112105 Hixiene Industrial OB 5
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
V10M089V01 M089203 Avances en Bioloxía do Termalismo OP 15
V10M089V01 M089102 Bioloxía e Termalismo OB 5
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 45
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 6
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 75
101511V01 101511207 Microbioloxía TR 0.0
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP 0.0
101412V01 101412907 Microbioloxía I TR 0.0
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP 0.0
2011/2012
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 6
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 45
O01M032V01 M032209 Manipulación de Alimentos OP 15
V04M046V01 M046102 Caracterización e Avaliación de Contaminantes en Residuos Industriais OB 5
V04M024V01 M024103 Hixiene Industrial OB 5
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 90
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP 0.0
101511V01 101511207 Microbioloxía TR 0.0
101412V01 101412907 Microbioloxía I TR 0.0
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP 45
2010/2011
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 6
O01M032V01 M032209 Manipulación de Alimentos OP 15
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 45
O01G040V01 G040403 Microbioloxía OB 30
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP 30
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP 45
101511V01 101511207 Microbioloxía TR 30
V04M024V01 M024103 Hixiene Industrial OB 5
2009/2010
Titulación Materia Nombre Carác. Horas
V04M024V01 M024103 Hixiene Industrial OB 5
O01M003V01 M003207 Manipulación de Alimentos OP 6
O01M032V01 M032209 Manipulación de Alimentos OP 15
O01M032V01 M032216 Microbioloxía Industrial OP 45
101511V01 101511207 Microbioloxía TR 0.0
101412V01 101412907 Microbioloxía I TR 0.0
101412V01 101412807 Microbioloxía industrial alimentaria OP 0.0
101511V01 101511707 Microbioloxía industrial OP 0.0

Día de la semana
Luns
Fecha de inicio
2020-03-30
Fecha de fin
2020-07-30
Rango de horas
10:00 - 11:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuatrimestre
2º Cuatrimestre (2019/2020)
Día de la semana
Luns
Fecha de inicio
2020-03-30
Fecha de fin
2020-07-30
Rango de horas
12:00 - 14:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuatrimestre
2º Cuatrimestre (2019/2020)
Día de la semana
Martes
Fecha de inicio
2019-09-01
Fecha de fin
2020-03-29
Rango de horas
10:00 - 13:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuatrimestre
1º Cuatrimestre (2019/2020)
Día de la semana
Xoves
Fecha de inicio
2019-09-01
Fecha de fin
2020-03-29
Rango de horas
10:00 - 13:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuatrimestre
1º Cuatrimestre (2019/2020)
Día de la semana
Xoves
Fecha de inicio
2020-03-30
Fecha de fin
2020-07-30
Rango de horas
10:00 - 11:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuatrimestre
2º Cuatrimestre (2019/2020)
Día de la semana
Xoves
Fecha de inicio
2020-03-30
Fecha de fin
2020-07-30
Rango de horas
12:00 - 14:00
Lugar
Despacho 102, Facultade de Ciencias
Cuatrimestre
2º Cuatrimestre (2019/2020)

2018/2019

Avaliación de coñecementos, actitudes e prácticas de hixiene e seguridade alimentaria das churrarías nas vías públicas - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
Impacto das redes sociais nos hábitos alimentarios e na actividade física dos estudantes da Universidade de Vigo - Campus de Ourense - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

2017/2018

Estudo fisiolóxico e encimático de bacterias illadas na Patagonia arxentina - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
Valoración da biomasa forestal galega para a produción de Pleurotus djamor e Pleurotus ostreatus - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

2016/2017

Caracterización de Streptomyces antibioticus con fins industriais - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
Estudo dos hábitos de manipulación de alimentos no ámbito doméstico - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

2015/2016

Valorización de augas mineromedicinais para a elaboración de cremas solares con extracto de pebida de bagazo - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

2014/2015

Valorización de augas mineromedicinais para a elaboración de cremas solares con romeu - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
Comportamento da microbiota heterótrofa da auga termal de As Burgas e O Tinteiro mantida a temperatura ambiente e refrixerada - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

Cargos académicos

Secretario/a de Facultade en Facultade de Ciencias ( Desde 13/12/2018 )

Profesorado doutor con vinculación permanente en Claustro Universitario ( Desde 29/06/2018 )