Programa de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria
Coordinación do título
Gil Garrote VelascoCentro ao que se adscribe
Escola Internacional de Doutoramento
Campus
Código RUCT
Contacto
-
Tania Ferreira Anta
Nome: Extración sostible de biocompostos terrestres e mariñosData de lectura:Directores:Noelia Flórez Fernández, María Dolores Torres Pérez
-
Paula García Oliveira
Nome: Desentrañando o potencial industrial de Arnica montana: un estudo exhaustivo sobre a caracterización fenólica, extracción e aplicacións tecnolóxicasData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Jesús Simal Gándara, Miguel Ángel Prieto Lage
-
Míriam Rodríguez González
Nome: Efecto da adición de cultivos iniciadores autóctonos e o uso de diferentes especias sobre os cambios bioquímicos que teñen lugar durante a maduración do Chourizo GalegoData de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García
-
Filipa Alexandra Pires Fernandes
Nome: Desarrollo de nutracéuticos y alimentos funcionales con conservantes naturales e ingredientes bioactivosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Miguel Ángel Prieto Lage, Lillian Barros Bouçada
-
Antía González Pereira
Nome: Cribado de camelias para a producción de compostos bioactivos e avaliación das súas propiedades biolóxicas para aplicacións industriaisData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Jesús Simal Gándara, Miguel Ángel Prieto Lage
-
Carmen Vega Álvarez
Nome: Na intersección de crecemento e inmunidade: O caso do patosistema Brassica oleracea -Xanthomonas campestris pv. campestrisData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Pilar Soengas Fernández, Marta Francisco Candeira
-
José Ángel Cid Fernández
Nome: Estudo da potencialidade do xacemento xeotermico “Ourense-cidade”Data de lectura:Directores:Pedro Antonio Araujo Nespereira
-
Ana Diéguez Antón
Nome: Estudo do comportamento da especie invasora Vespa velutina nigrithorax e da
presión exercida sobre a especie Apis mellifera iberiensis nos colmeares galegosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María del Carmen Seijo Coello, María Shantal Rodríguez Flores
-
Ana Isabel Silva Leite
Nome: INCLUSÃO DE BAGAÇO DA AZEITONA NA DIETA DE ACABAMENTO DE SUINOS DA RAÇA BÍSARA. EFEITO NA CONFORMAÇÃO DA CARCAÇA, NA QUALIDADE DA CARNE E DOS PRODUTOS CÁRNEOS PROCESSADOSData de lectura:Directores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Alfredo Teixeira Costa
-
Ángela Díaz Fernández
Nome: Valorización das variedades de vide cultivadas tradicionalmente no Noroeste da Península Ibérica mediante a súa caracterización fenotípica, molecular e da composición da uvaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Emilia Díaz Losada, Sandra María Cortes Diéguez
-
José Ángel Vázquez Barquero
Nome: MODELOS TERRITORIAIS DE APROVEITAMENTO DOS RECURSOS TERMAIS EN EUROPAData de lectura:Directores:Santiago Lago Peñas, Pedro Antonio Araujo Nespereira
-
Melissa Méndez López
Nome: Transferencia, acumulación e distribución de Hg en compoñentes bióticos e abióticos de ecosistemas forestaisData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Nóvoa Muñoz, Manuel Arias Estévez
-
Sabela Álvarez López
Nome: Carga alerxénica na atmosfera da cidade de OurenseData de lectura:Directores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González
-
Catarina Santos Pires Lourenço Lopes
Nome: Estudo de macroalgas como fonte de compostos bioactivos. Optimización da extracción de fucoxantina de Undaria pinnatifida e avaliación das súas propiedades biolóxicas para aplicacións industriais.Data de lectura:Directores:Jesús Simal Gándara, Miguel Ángel Prieto Lage
-
Márcio Vargas Ramella
Nome: Desenvolvemento de novos produtos cárnicos de cervo (Cervus elaphus): avaliación dos parámetros fisicoquímicos, composición química, compostos volátiles, atributos sensoriais e vida útil.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Daniel José Franco Ruíz
-
Cristina Álvarez Esmorís
Nome: Procesos de degradación, adsorción e desorción de tres antibióticos en solos de cultivo de Galicia.Data de lectura:Directores:Manuel Arias Estévez, ESPERANZA ÁLVAREZ RODRÍGUEZ
-
Claudia Campillo Cora
Nome: Utilización das comunidades microbianas do solo coma indicadores da contaminación por metais pesadosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:David Fernández Calviño, Manuel Arias Estévez
-
Laura Meno Fariñas
Nome: Estimación do risco de alternariose durante o desenvolvemento vexetativo da pataca e o seu almacenamentoData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María del Carmen Seijo Coello, Olga Escuredo Pérez
-
María Guadalupe Morán Aguilar
Nome: Produción de enzimas hidrolíticas a partir de Aspergillus niger en fermentación en estado sólido e a súa aplicación en residuos lignocelulósicos pretratados con disolventes eutécticos profundos para obter azucres fermentables.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Domínguez González, María Guadalupe Aguilar Uscanga, Montserrat Calderón Santoyo
-
Alejandro Garrido Fernández
Nome: Estudio fenolóxico e aerobiolóxico dun olivar en ourenseData de lectura:Directores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González
-
Vanesa Sanz Llorens
Nome: Extracción de compostos valiosos de fontes agrícolas e macroalgas vermellas para desenvolver novos xelesData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María Dolores Torres Pérez, Herminia Domínguez González
-
Xiana Rico Castro
Nome: Novas estratexias de biorrefinerías para a valorización de subprodutos de melónData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Maria Remedios Yañez Diaz, Beatriz Gullón Estévez
-
Roberto González González
Nome: CARACTERIZACIÓN DE ENZIMAS LIPOLÍTICOS TERMOFÍLICOS. BUSCA E ESTUDO DE MICROORGANISMOS E ENZIMAS CON INTERESE BIOTECNOLÓXICO A PARTIR DE FONTES XEOTERMAIS GALEGAS.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María Luísa Rúa Rodríguez, Juan Pablo Fuciños González
-
Paula Borrajo Bastero
Nome: Obtención de péptidos bioactivos a partir de fígado de porco e a súa aplicación en produtos cárnicos.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Daniel José Franco Ruíz
-
David Outeiriño Rodríguez
Nome: BIORREFINARÍA DE RESIDUOS CERVEXEIROS PARA A PRODUCIÓN DE
MOLÉCULAS DE INTERESE ALIMENTARIO (BACTERIOCINAS E BIOSURFACTANTES).
Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Domínguez González, Nelson Pérez Guerra
-
Álvaro Rodríguez Alonso
Nome: Selección de lévedos autóctonos para o seu uso como cultivos iniciadores en bebidas fermentadasData de lectura:Directores:Luís Alfonso Rodríguez López
-
Alba Piña Rey
Nome: Influenza do Cambio Climático sobre Vitis vinifera no noroeste da Península IbéricaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González
-
Vanesa Santás Miguel
Nome: Impacto das tetraciclinas sobre as comunidades microbianas de solos agrícolas.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Manuel Arias Estévez, David Fernández Calviño
-
Pablo García del Río
Nome: Integración de biorrefinerías de segunda e terceira xeración: Valorización da madeira de rápido crecemento de Paulownia e da macroalga invasora SargassumData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Gil Garrote Velasco, Aloia Romaní Pérez
-
Noemí Echegaray Suárez
Nome: Alimentación do "porco Celta" con castaña: Efecto sobre a vida útil, capacidade antioxidante e comportamento culinario da carne.Data de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García, José Manuel Lorenzo Rodríguez
-
Paula Rodríguez Seoane
Nome: Procesos de extracción verde para a valorización da biomasa residual de PaulowniaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Herminia Domínguez González, Beatriz Díaz Reinoso
-
Beatriz Míguez Alonso
Nome: Producción e propiedades de novos prebióticos derivados de hemicelulosas e pectinas.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Luís Alonso González, Carlos Vila Babarro
-
María Laura Vázquez Juiz
Nome: Caracterización de partículas coloidais na auga do solo mediante detección sintonizable de pulsos resistivosData de lectura:Directores:José Eugenio López Periago, Diego Soto Gómez
-
Inmaculada González Torres
Nome: Estudo do efecto da inclusión de subprodutos da industria agroalimentaria galega na alimentación porcina sobre a productividade, a calidade da carne e a viabilidade económica e medioambientalData de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García, José Manuel Lorenzo Rodríguez
-
Mar López Rodríguez
Nome: Estudo de tecnoloxías aplicables en biorrefinerías de materiais lignocelulósicosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Parajó Liñares, Valentín Santos Reyes
-
Manuel Conde Cid
Nome: MECANISMOS DE RETENCIÓN, TRANSPORTE E DEGRADACIÓN DE ANTIBIÓTICOS EN SOLOS AGRÍCOLASData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Manuel Arias Estévez, REMIGIO PARADELO NUÑEZ, ESPERANZA ÁLVAREZ RODRÍGUEZ
-
Fernando Pinto Blanco
Nome: “ RITUALIDAD E BOTÁNICA ENTEOGÉNICA NA MEDICINA TRADICIONAL INDÍXENA”Data de lectura:Directores:María Reyes Pérez Fernández, Francisco Javier Rodríguez Rajo
-
Lorena Piñeiro Lago
Nome: Estudo dos parámetros termo-reolóxicos e bioquímicos do queixo Afuega'l Pitu DOP.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María Inmaculada Franco Matilla, Clara Asunción Tovar Rodríguez
-
Noelia Cambeiro Pérez
Nome: Efecto dos compostos bioactivos sobre o sistema inmune. Unha aproximación metabolómica multiplataformaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Elena Martínez Carballo, Jesús Simal Gándara
-
Lucía Gómez Limia
Nome: Caracterización da anguía europea e desenvolvemento dunha conserva: efecto do procesamento e do líquido de coberturaData de lectura:Directores:Sidonia Martínez Suárez
-
Estefanía González Fernández
Nome: Optimización da produción de Vitis vinifera na DOP RibeiroData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González
-
Xiana González Gómez
Nome: Significado da biomonitorización animal para avaliar a exposición a contaminantes orgánicos no medio ambiente.Data de lectura:Directores:Jesús Simal Gándara, Elena Martínez Carballo
-
Antía Gómez Armesto
Nome: Presenza, distribución e acumulación de Hg en solos podzólicos: Implicacións ambientais nos ecosistemas terrestres.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Nóvoa Muñoz, Manuel Arias Estévez
-
Susana Iglesias Casás
Nome: “Nacemento baixo a auga. Estudo prospectivo en hospital de baixa intervención”Data de lectura:Directores:María Reyes Pérez Fernández
-
Noemi Cobas García
Nome: Efecto do procesado e do aceite de cobertura sobre unha conserva de peixe espadaData de lectura:Directores:María Inmaculada Franco Matilla, Sidonia Martínez Suárez
-
Lucía Penín Sánchez
Nome: CONTRIBUCIÓN AO DESENVOLVEMENTO DE NOVAS TECNOLOXÍAS PARA BIORREFINERÍAS
Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Parajó Liñares, Valentín Santos Reyes
-
Delicia Liliana Bazán Tantaleán
Nome: Produción e caracterización de bebidas funcionales obtidas por fermentación de zumes de froitas con gránulos de kéfirData de lectura:Directores:Nelson Pérez Guerra, José Manuel Domínguez González
-
Cristina Pérez Santaescolástica
Nome: Uso de Altas Presións e Ultrasons como medida correctora da pastosidade en Xamón curadoData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Laura Purriños Pérez, Francisco Javier Carballo García
-
Tania María Fernández Cruz
Nome: ESTADO DE SAÚDE DA POBOACIÓN MATERNO-INFANTIL GALEGA EN BASE Á SÚA EXPOSICIÓN A CONTAMINANTES AMBIENTAISData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Jesús Simal Gándara, Elena Martínez Carballo, Elena Martínez Carballo, Jesús Simal Gándara
-
Noelia Briz Cid
Nome: Efectos dos funxicidas de nova xeración sobre o proteoma de lévedos fermentativos e o metaboloma fenólico con influencia na cor de viños tintosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Jesús Simal Gándara, Raquel Rial Otero
-
Thais Sieiro Sampedro
Nome: Impacto dos funxicidas sobre o metabolismo dos lévedos vínicos e a súa implicación na biosíntese de compostos volátiles responsables do aromaData de lectura:Directores:Carmen González Barreiro, Raquel Rial Otero
-
Patricia Pérez Larrán
Nome: Obtención de fraccións enriquecidas en compostos bioactivos a partir de extractos acuosos de Sargassum muticumData de lectura:Directores:Herminia Domínguez González, Elena María Balboa Alfaya
-
Mónica Costas Malvido
Nome: Produción de biomasa probiótica e nisina por Lactococcus lactis subsp. lactis CECT 539Data de lectura:Directores:Ricardo Javier Bendaña Jácome, Nelson Pérez Guerra
-
Diego Soto Gómez
Nome: Propiedades físicas do solo baixo diferentes manexos: unha análise mediante exploración por TAC, experimentos de transporte e caracterización dos saltos de presión.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Eugenio López Periago, Marcos Paradelo Pérez
-
Lucía López Hortas
Nome: Hidrodifusión asistida con microondas e combinada coa gravidade (MHG): extracción e caracterización de compostos con propiedades antioxidantesData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:María Dolores Torres Pérez
-
Elena Domínguez Corral
Nome: Valorización de materiais lignocelulósicos de rápido crecemento mediante esquemas de biorrefineríaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Gil Garrote Velasco, Aloia Romaní Pérez
-
Rubén Agregán Pérez
Nome: Efecto do extracto de algas sobre a calidade dos produtos cárnicosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:José Manuel Lorenzo Rodríguez, Daniel José Franco Ruíz, Francisco Javier Carballo García
-
Francisco José Méndez Cid
Nome: ESTUDO DO ENRANZAMENTO AUTOOXIDATIVO DALGUNHAS GRAXAS ANIMAIS: CORRELACIÓN E REPRESENTATIVIDADE DOS PARÉMETROS INDICADORESData de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García, Sidonia Martínez Suárez
-
José Antonio Cortiñas Rodríguez
Nome: Producción de variedades preferentes nas D.O. Ribeiro e Ribeira Sacra.Data de lectura:Directores:Francisco Javier Rodríguez Rajo, María Fernández González, María Jesús Aira Rodríguez
-
Ricardo Troncoso Recio
Nome: Desenvolvemento de galletas enriquecidas con fitosterois e fortificadas con ferro e calcio vehiculados con hidrolizados de caseína.Data de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Nelson Pérez Guerra, Ana María Torrado Agrasar
-
Camila Fraga González
Nome: Epidemioloxia da esclerose múltiple na cidade de OurenseData de lectura:Directores:Monserrat Míguez Bernárdez, JOSÉ MARÍA ÓSCAR PRIETO GONZÁLEZ
-
María Tortosa Viqueira
Nome: Respuesta ómica a la infección por Xanthomonas campestris pv. campestris en plantas de Brassica oleraceaData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Pablo Velasco Pazos, Elena Cartea González
-
Lorena Lara Fernández
Nome: Influencia de diferentes lévedos no aroma de viños e bebidas espirituosasData de lectura:Directores:Ignacio Orriols Fernández, Pilar Blanco Camba
-
Marta María Pérez Martínez
Nome: Análise de ciclo de vida de reutilización de equipos ofimáticos: estudo comparativo de distintas alternativas de aplicación industrial.Data de lectura:Directores:Benedicto Soto González
-
Noelia Flórez Fernández
Nome: EXTRACCIÓN E PURIFICACIÓN DE COMPOSTOS BIOACTIVOS DE Sargassum muticumData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Herminia Domínguez González, María Jesús González Muñoz, Elena Falqué López
-
Luis Alfredo Espinoza Espinoza
Nome: Formulación dun xeado de leite e castaña (Castanea sativa Miller) e valoración de alternativas para mellorar as súas características de salubridadeData de lectura:Directores:Francisco Javier Carballo García, Juan Antonio Centeno Domínguez
-
Alicia Pérez Paz
Nome: Tratamento biolóxico de compostos fenílicosData de lectura:Directores:José Manuel Domínguez González, Laura Vázquéz Araújo
-
Carla Daniela Gonçalves Lopes
Nome: Deseño experimental, modelado cinético e análises de impactos ambientais en procesos de valorización de residuos/descartes pesqueirosData de lectura:Directores:RICARDO ISAAC PÉREZ MARTÍN, Amaya Franco Uría
-
Susana Peleteiro Prieto
Nome: Obtención de furanos empleando Líquidos IónicosData de lectura:Tese con mención internacionalDirectores:Juan Carlos Parajó Liñares
-
Iago Antonio Montoya Rodríguez
Nome: Predición da influencia de moléculas anfifílicas sobre a dinámica interna en microemulsións baseadas en AOT mediante o uso de redes neuronais artificiais.Data de lectura:Directores:Juan Carlos Mejuto Fernández, Antonio Cid Samamed
-
Sergio López Doval
Nome: Toxicidade do sulfonato de perfluorooctano (PFOS) no eixo hipotalámico-hipofisario-testicular en rata macho adulta.Data de lectura:Directores:María Anunciación Lafuente Giménez
-
Ramón Salgado Freiría
Nome: Alteracións no eixo hipotalámico-hipofisario-adrenal inducidas pola exposición a sulfonato de perfluorooctano (PFOS) en rata macho adulta.Data de lectura:Directores:María Anunciación Lafuente Giménez
-
Iria Rodríguez Vega
Nome: Composición bioquímica da caste Mencía (Vitis vinífera L.) na D.O. Ribeira Sacra: Influencia do ?terroir? e adaptación ao cambio climático.Data de lectura:Directores:José Manuel García Queijeiro, Antón Masa Vázquez
Descrición
O Progama de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria, con Mención cara á Excelencia do Ministerio de Educación na súa última convocatoria, pretende formar Doutores que desenvolvan a súa actividade de I+D+i nos diversos elos da cadea alimentaria, desde a produción primaria de materias primas aos últimos avances en procesado ou biotecnoloxía, pasando pola calidade e a seguridade alimentaria, garantindo unha formación integral e multidisciplinar que permita aos egresados desenvolver e implementar novas tecnoloxía no sector agroalimentario, así como o desenvolvemento de novos produtos e/ou a valorización dos que actualmente existen no mercado. Ao finalizar o período de formación, o egresado será capaz de liderar e colaborar en actividades de de I+D+i cunha excelente preparación científica e madurez profesional, tanto no sector industrial como no ámbito da investigación.
Por todo iso, o Programa de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria trata de egresar Doutores que lideren actividades e proxectos I+D+i do sector científico-profesional da alimentación:
• Investigación e desenvolvemento de novos procesos e estratexias na produción, elaboración e conservación de alimentos.
• Investigación e desenvolvemento de novas estratexias e procedementos que garantan a calidade e seguridade alimentarias.
• Investigación e desenvolvemento no binomio alimentación-saúde.
Liñas de investigación
- Elaboración de predicións sobre o contido de pole e alerxenos no aire
- Determinación do estado fitosanitario dos cultivos e modelos predictivos de aplicación de tratamentos fitosanitarios
- Influencia do cambio climático sobre os cultivos e especies autóctonas
- Caracterización físico-química e organoléptica dos meles
- Caracterización e identificación da orixe botánico dos meles
- Refinería de biomasa vexetal
- Produción e avaliación de antioxidantes naturais
- Desenvolvemento de novos materiais a partir da biomasa vegetal
- Obtención e avaliación de novos ingredientes funcionales
- Valorización de biomasa vegetal
- Desenvolvemento de novos procesos de extracción
- Alimentos nutracéuticos
- Produtos lácteos fermentados/madurados
- Produtos cárnicos cru-curados
- Caracterización e tipificación de diferentes Brassica spp. cultivadas en Galicia
- Distribución de contaminantes químicos orgánicos agrícolas e ambientais na cadea de produción de alimentos
- Caracterización e mellora da calidade sensorial(composición aromática) e funcional(perfil polifenólico) dos alimentos
- Estudo da presenza, distribución e movilidad de metais pesados( Cu, Zn, Pb,Hg ) e pesticidas en chans
- Estudo da calidade do auga e modelización de procesos hidrolóxicos en cuencas forestais
- Termalismo y Geotermia
- Revalorización de residuos agroalimentarios
- Transporte de agroquímicos e elementos traza no sistema planta-auga-solo
- Agroinformática y viticultura
- Produción, purificación, caracterización e aplicación de enzimas microbianas de interese alimentario e ambiental
- Produción e aplicación de bacterias lácticas probióticas e bacteriozinas
- Aproveitamento e valorización de materiais residuales e subproductos da industria alimentaria mediante procesos fermentativos
- Coloides e Interfases
- Interacción de modelos in vitro de membrana con compostos de interese biolóxico e tecnolóxico
- Proteómica
- Chemosensores
- Identificación e cuantificación de diversos produtos en diferentes matrices agroalimentarias
- Seguridade alimentaria
O Sistema de Garantía de Calidade de Doutoramento da Universidade de Vigo ten un carácter institucional.
Está dirixido e coordinado a través da Escola Internacional de Doutoramento.
A información xeral sobre a xestión da calidade nos doutoramentos (documentación do sistema de garantía de calidade, política e obxectivos de calidade, programas de calidade, Comisión de Calidade da Eido) está dispoñible nesta ligazón.