Federico Mallo Ferrer

Catedrático/a de universidade

Contacto

Docencia

2023/2024
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M139V01 M139102 Estrutura do Corpo Humano OP 35
O01M139V01 M139103 Fisioloxía Humana OP 19
O01M139V01 M139104 Fisiopatoloxía OP 5
V02G031V01 G031302 Fisioloxía animal I OB 24
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M139V01 M139201 Dietotecnia OB 4
O01M139V01 M139202 Nutrición Clínica OB 5
O01M139V01 M139105 Endocrinoloxía Básica e Clínica OB 14
O01M139V01 M139106 Metabolismo e a súa Patoloxía OB 3
O01M139V01 M139107 Neuroendocrinoloxía OB 10
O01M139V01 M139108 Dietética OB 10
O01M139V01 M139109 Nutrición Humana OB 4
P02G051V01 G051102 Fisioloxía do exercicio I FB 12
2022/2023
Titulación Materia Nome Carác. Horas
P02G050V01 G050104 Fisioloxía: Fisioloxía do exercicio I FB 5
O01M139V01 M139202 Nutrición Clínica OB 5
O01M139V01 M139201 Dietotecnia OB 4
O01M139V01 M139106 Metabolismo e a súa Patoloxía OB 3
O01M139V01 M139107 Neuroendocrinoloxía OB 10
O01M139V01 M139108 Dietética OB 10
O01M139V01 M139109 Nutrición Humana OB 4
O01M139V01 M139103 Fisioloxía Humana OP 19
O01M139V01 M139104 Fisiopatoloxía OP 0.0
O01M139V01 M139105 Endocrinoloxía Básica e Clínica OB 14
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
V02G031V01 G031302 Fisioloxía animal I OB 18
2021/2022
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M139V01 M139202 Nutrición Clínica OB 5
O01M139V01 M139201 Dietotecnia OB 4
O01M139V01 M139109 Nutrición Humana OB 4
P02G050V01 G050104 Fisioloxía: Fisioloxía do exercicio I FB 5
V02G031V01 G031302 Fisioloxía animal I OB 18
O01M139V01 M139106 Metabolismo e a súa Patoloxía OB 3
O01M139V01 M139107 Neuroendocrinoloxía OB 10
O01M139V01 M139103 Fisioloxía Humana OP 19
O01M139V01 M139104 Fisiopatoloxía OP 5
O01M139V01 M139105 Endocrinoloxía Básica e Clínica OB 14
O01M139V01 M139108 Dietética OB 10
2020/2021
Titulación Materia Nome Carác. Horas
P02G050V01 G050104 Fisioloxía: Fisioloxía do exercicio I FB 24
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M139V01 M139202 Nutrición Clínica OB 5
O01M139V01 M139201 Dietotecnia OB 4
O01M139V01 M139105 Endocrinoloxía Básica e Clínica OB 14
O01M139V01 M139109 Nutrición Humana OB 4
O01M139V01 M139106 Metabolismo e a súa Patoloxía OB 3
O01M139V01 M139107 Neuroendocrinoloxía OB 10
O01M139V01 M139108 Dietética OB 10
O01M139V01 M139103 Fisioloxía Humana OP 10
O01M139V01 M139104 Fisiopatoloxía OP 5
V02G030V01 G030502 Fisioloxía animal I OB 22
2019/2020
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M139V01 M139109 Nutrición Humana OB 4
O01M139V01 M139201 Dietotecnia OB 4
O01M139V01 M139202 Nutrición Clínica OB 5
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M139V01 M139106 Metabolismo e a súa Patoloxía OB 3
O01M139V01 M139107 Neuroendocrinoloxía OB 10
O01M139V01 M139108 Dietética OB 10
O01M139V01 M139103 Fisioloxía Humana OP 10
O01M139V01 M139104 Fisiopatoloxía OP 5
O01M139V01 M139105 Endocrinoloxía Básica e Clínica OB 14
P02G050V01 G050104 Fisioloxía: Fisioloxía do exercicio I FB 24
2018/2019
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M139V01 M139109 Nutrición Humana OB 4
O01M139V01 M139201 Dietotecnia OB 4
O01M139V01 M139202 Nutrición Clínica OB 5
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M139V01 M139103 Fisioloxía Humana OP 10
O01M139V01 M139104 Fisiopatoloxía OP 5
O01M139V01 M139105 Endocrinoloxía Básica e Clínica OB 14
O01M139V01 M139106 Metabolismo e a súa Patoloxía OB 3
O01M139V01 M139107 Neuroendocrinoloxía OB 4
O01M139V01 M139108 Dietética OB 8
2017/2018
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M139V01 M139108 Dietética OB 8
O01M139V01 M139104 Fisiopatoloxía OP 5
O01M139V01 M139105 Endocrinoloxía Básica e Clínica OB 14
O01M139V01 M139106 Metabolismo e a súa Patoloxía OB 3
O01M139V01 M139107 Neuroendocrinoloxía OB 4
O01M139V01 M139109 Nutrición Humana OB 4
O01M139V01 M139110 Química e Bioquímica Alimentaria OP 1
O01M139V01 M139201 Dietotecnia OB 4
O01M139V01 M139202 Nutrición Clínica OB 5
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M139V01 M139101 Bioquímica e Bioloxía Molecular OP 1
O01M139V01 M139103 Fisioloxía Humana OP 10
2016/2017
Titulación Materia Nome Carác. Horas
O01M139V01 M139202 Nutrición Clínica OB 5
O01M139V01 M139204 Traballo de Fin de Máster OB 0.0
O01M139V01 M139109 Nutrición Humana OB 4
O01M139V01 M139110 Química e Bioquímica Alimentaria OP 1
O01M139V01 M139201 Dietotecnia OB 4
O01M139V01 M139101 Bioquímica e Bioloxía Molecular OP 1
O01M139V01 M139103 Fisioloxía Humana OP 10
O01M139V01 M139104 Fisiopatoloxía OP 5
O01M139V01 M139105 Endocrinoloxía Básica e Clínica OB 14
O01M139V01 M139106 Metabolismo e a súa Patoloxía OB 3
O01M139V01 M139107 Neuroendocrinoloxía OB 4
O01M139V01 M139108 Dietética OB 8

    2022/2023

    Variación do IMC en pacientes celíacos que comezan unha dieta sen glute - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Trastorno de Evitación e Restricción da Inxesta de Alimentos en nenos de 6 meses a 6 anos: o neno que non quere comer - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Análise da composición corporal e a forza en xogadores de fútbol sala en etapa escolar - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Análise da composición corporal e forza en nenos e adolescentes practicantes de balonmán - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Antropometría dos xogadores de fútbol en etapa formativa. Estudo da forza muscular segundo o desenvolvemento dos membros superiores e inferiores. - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Limoneno, un producto excedente da industria alimentaria con bioactividade na regulación do metabolismo - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Control glicémico mediante infuso continuo de insulina vs terapia clásica na poboación pediátrica - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Efectos dos edulcorantes non nutritivos autorizados en Chile sobre o peso corporal e o comportamento alimentario - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Papel dos ácidos graxos de cadea curta na secreción de GLP-1 Revisión sistemática - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Nutrición na Fibrose Quística; Recoméndase a suplementación de ácidos graxos esenciais en pacientes pediátricos? - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

    2021/2022

    Adherencia á Dieta Atlántica durante o embarazo Centro de Saude Virgen Peregrina Pontevedra - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Hábitos alimenticios e coñecimentos sobre alimentacion en estudantes vigueses - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Eficacia dunha bebida deportiva baseada en augas profundas sobre o rendemento durante un protocolo de exercicio físico e a súa recuperación despois - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    relación entre covid-19 e vitamina d - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Riboflavina (vitamina B2): funcións e patoloxía asociada - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Zume de Pomelo:Revisión das suas interaccións farmacocinéticas - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Parodontite, Obesidade e Inflamación de Baixo Grado - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

    2020/2021

    Exercicio físico e metabolismo lipídico en roedores - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Impedancia bioeléctrica e o seu valor prognóstico en pacientes con cancro. - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Estudo das características do almorzo dos adolescentes e a súa relación co sexo e índice de masa corporal. - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Dieta Atlántica Galega e a súa relevancia nas principais patoloxías dos países desenrolados - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Consumo de pescado e marisco na Dieta Atlántica Galega e a súa importancia na obesidade - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    A nutrición no manexo das lesións asociadas á actividade física. - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    A vitamina B3 influencia o rendemento deportivo - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Valoración da composición corporal en animais de experimentación mediante Resonancia Magnética Nuclear. Variación segundo patrón de dieta - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2019/2020

    Relación entre as fórmulas de Carter e Faulkner para a determinación do porcentaxe de graxa corporal en xogadores de fútbol en formación - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    relación entre el consumo de bebidas no alcohólicas endulzadas y bebidas no alcohólicas endulzadas artificialmente con el desarrollo de patologías - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Microbiota intestinal e artrose: posibilidades terapéuticas. - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Factores de risco de desenvolvemento de trastornos de conduta alimentaria en deportistas en situación de confinamento - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Influencia do marketing na embalaxe e no etiquetaxe de productos infantís - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Influen os alimentos cos anticoagulantes orais como a warfarina, acenocumarol, dabigatran, rivaroxaban ou apixaban. - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Dieta Atlántica Galega, exercicio físico e obesidade na mulleres de Galicia - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Adaptacións nutricionais do deportista en periodos de menor actividade física - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Alimentación en pacientes oncolóxicos - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

    2018/2019

    Liraglutide modula a expresión dos indicadores de fibrosis no fígado nun modelo de alteración metabólica - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Anthropometric profile and grip strength in handball players - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Anthropometric profile and grip strength in handball players - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Nutrición na menopausia - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007

    2017/2018

    Avaliacion nutriciona preoperatorio do paciente con cancro colorrectal - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Composición corporal e mortalidade - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    ¿Son conscientes os adolescentes da nosa sociedade da importancia de unha boa alimentación? - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Alimentos procesados nas merendas de nenos de infantil e primaria e a súa relación con variables nutricionais e metabólicas: incorporación dun plan de merendas saudables no colexio concepción arenal, xuño de 2018 - Traballo Fin de Máster R...
    Intervención nutricional en relación coa aparición e tratamento das úlceras por presión na poboación anciá : qué sabemos a día de hoxe - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Efecto da restricción calórica durante a xestación en marcadores de fibrose no figado - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Peso do recén nado e sobrepeso no primeiro ano de vida,¿están relacionados? - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    valoración antropométrica e nutricional dun equipo de fútbol sala femenino - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Relación de factores maternos en primíparas coas medidas antropométricas do recén nado - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Estudo do efecto da restrición calórica materna sobre a distribución do tecido adiposo branco: efecto modulador do GLP-1 - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007

    2016/2017

    Dúo-moléculas conxugadas de GLP-1 e retinoides no tratamento da obesidad e as suas complicacións - Traballo Fin de Grao RD 1393/2007
    Posta en marcha dun protocolo sistematizado de atención nutricional para pacientes con Diabetes Xestacional e obesidade na xestación. - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Suplementación nutricional, exercicio físico e sarcopenia no ancián - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Valoración do estado nutricional dos anciáns da zona rural de Pontedeva - Ourense. - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    Avaliación de Medidas Antropométricas en Relación ao Test Hand-Grip como Marcador de Saúde en Nenos e Nenas en Idade Escolar - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007
    análise cuantitativa e cualitativa de comida de hospital distribuidores automáticos: capacidade de usalos para unha dieta equilibrada - Traballo Fin de Máster RD 1393/2007