Mestrado en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental

AS CLASES COMENZAN O DÍA 26 DE SETEMBRO 2016

O día 26 de setembro ás 10:00 na aula 3.5 se realizará a presentación do Master

 

O Master en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental pretende proporcionar a base para a formación de investigadores que desenvolvan a súa actividade de I+D+i nos diversos eslabones da cadea alimentaria, desde o correcto manexo e conservación dos recursos naturais e o medio ambiente (fonte das materias primas) aos últimos avances en procesado ou biotecnología, pasando pola calidade e a seguridade alimentaria, garantindo unha formación integral e multidisciplinar que permita aos egresados desenvolver e implementar novas tecnoloxía no sector agroalimentario, así como o desenvolvemento de novos produtos e/ou a valorización dos que actualmente existen no mercado.

Ten como obxectivo a formación de especialistas para o desenvolvemento de investigación e o asesoramento técnico, tanto en Organismos Públicos como en Empresas, en temas relativos o medio ambiente, o sistema tecnolóxico alimentario, ao control de calidade e seguridade alimentaria, e aos factores que incidendirectamente tanto na saúde e calidade de vida dos cidadáns como na estrutura produtiva e socio-económica de Galicia.

Perfil de ingreso: Titulados por ámbitos científicos, tecnolóxicos e de ciencias dá saúde, así como titulados doutros ámbitos con contrato de traballo relacionado con agroalimentación.
Para acceder aos ensinos oficiais de Máster será necesario estar en posesión dun título universitario oficial español ou outro expedido por unha institución de educación superior pertencente a outro Estado integrante do Espazo Europeo de Educación Superior que faculte non mesmo para ou acceso a ensinos de Máster.
Así mesmo, poderán acceder titular conforme a sistemas educativos alleos ao Espazo Europeo de Educación Superior sen necesidade dá homologación dous seus títulos, previa comprobación pola Universidade de que aqueles acreditan un nivel de formación equivalente aos correspondentes títulos universitarios oficiais españois e que facultan non país expedidor do título para ou acceso a ensinos de posgrao. Ou acceso por esta vía non implicará, en ningún caso, a homologación do título previo de que estea en posesión ou interesado, nin ou seu recoñecemento a outros efectos que ou de cursar vos ensinos de Máster.

Perfil de egreso: O Master deben garantir a formación avanzada nos seguintes pilares básicos:

  • Investigación e desenvolvemento de técnicas que nos permitan un correcto manexo e conservación do medio ambiente e dos recursos naturais que son fonte das materias primas.
  • Investigación e desenvolvemento de novos procesos e estratexias na produción, elaboración e conservación de alimentos.
  •  Investigación e desenvolvemento de novas estratexias e procedementos que garantan a calidade e seguridade alimentarias.
  • Investigación e desenvolvemento no binomio alimentación-saúde.

Modalidade de ensinanza: Semipresencial
Réxime de estudo: Tempo completo ou parcial
Periodicidade dá oferta: Anual
Datos de contacto:
Coordinador: F. Javier Rodríguez Rajo (Tfno 988387193; email javirajo@uvigo.es)
Secretería: Ana López (Tfno 988387315; email posgraofco@uvigo.es)
 

Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000 | informacion@uvigo.es            Accesibilidade | Mapa web | Aviso Legal